We know Retail Parks.

RED är ett privat fastighetsutvecklingsbolag som är specialiserat på externa handelsplatser. Vi utvecklar och hyr ut kommersiella fastigheter och är i dag landets främsta aktör på externa handelsområden.

RED-team
Om RED/

Vad vi gör

RED investerar framför allt i egna utvecklingsprojekt, men även i projekt i samarbete med andra. Oavsett vilket är bolagets målsättning att alltid skapa stabila och långsiktigt hållbara handelsplatser som genererar många nya arbetstillfällen.

REDs ägare och grundare har från starten haft en tydlig ambition att vara det ”lilla bolaget med stort hjärta”. Ett framgångsrikt projekt för RED innebär att vi kan följa upp det med ett socialt engagemang. RED har fram till i dag samarbetat med bland andra SOS Barnbyar, Hand in Hand, Röda Korset, Amnesty, Rädda Barnen och Barncancerfonden.

collage-template

REDs historia

När Ronald Rico startade REDs verksamhet i augusti 2008 kunde få ana vad som väntade runt hörnet. Bara en månad senare kraschade Lehmann Brothers och med det tvärbromsade världsekonomin. I det läget blev det omöjligt att finansiera fastighetsaffärer och Ronald Rico fokuserade istället på uthyrning av vakanta detaljhandelslokaler. Den satsningen lyckades så väl att den lade grunden för bolagets affärsmodell.

Resten är – som man brukar säga – historia. Sedan dess har bolaget lyckats dominera en betydande del av utvecklingen av såväl befintliga som nya externa handelsområden över hela Sverige – från Luleå i norr till Malmö i söder. RED har byggt ett varumärke som definierar dem som marknadens främsta och mest nischade fastighetsutvecklare inom Retail Parks.

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om vad vi gör, hitta din kontakt på knappen nedan.

Kontakta RED
Rico Estate Development AB
Evenemangsgatan 17
169 79 Solna
es.etatseocir@ofni
Hem

© 2023 All rights reserved.