Social engagemang.

REDs grundfilosofi är att goda affärer ska förenas med meningsfullt samhällsansvar. Ett framgångsrikt projekt för oss innebär att vi kan följa upp det med ett socialt engagemang.

Foto-2014-11-10-03-30-10

”Med en egen historia som flykting från Chile på 70-talet bär jag med mig ett starkt rättvisepatos. Värdet av vad varje människa kan göra för en annan person eller för en bättre värld är en del av vårt DNA. Min vision med vårt bolag har sedan begynnelsen byggt på denna värdegrund och innebär att varje gång vi gör bra ifrån oss så skall detta resultera i något gott för någon eller något utöver RED. 

Vi har sedan 2009 engagerat oss med flertalet biståndsorganisationer i olika sammanhang runt om i världen i syfte att kunna bidra till att göra skillnad. RED har bland annat samarbetat med SOS Barnbyar, Hand in Hand, Amnesty, Rädda Barnen, Röda Korset och Barncancerfonden. Ibland har det varit ett större engagemang men också i mindre skala, såsom donationer i samband med julgåvor.

I egenskap av ägare och grundare av RED är jag mest stolt över att kunna sammanfatta skörden av vårt arbete i tre större engagemang som konkret bidragit till en positiv förändring för ett flertal människor” säger Ronald Rico VD och grundare till RED.

hallbarhet1

RED har genom ett samarbete med SOS Barnbyar finansierat byggnationen av ett nytt barnhem i Santa Cruz, Bolivia. Barnhemmet färdigställdes 2018 och sedan dess har vi följt deras utveckling.

RED har genom sitt samarbete med SOS Barnbyar genomfört en fältresa till Santa Cruz i Bolivia. Där vi fick en närmare inblick i SOS Barnbyars lokala verksamheter i Santa Cruz och La Paz. Under resan fick vi möjligheten att möta människorna som står bakom detta otroliga arbete som bedrivs genom SOS Barnbyar. RED har genom sitt stöd till SOS Barnbyar finansierat byggnationen av ett familjehus i distrikt 12 i Santa Cruz, det fattigaste distriktet i området. Byggnationen av familjehemmet har färdigställts och i huset har nu barn som förlorat sina föräldrars omsorg flyttat in och fått ett tryggt hem och en familj. Vi på RED är stolta över att ha möjlighet att bidra till det värdefulla arbete som SOS Barnbyar gör för utsatta barn.

SOS Barnbyar är en världsomspännande barnrättsorganisation som verkar i 135 länder. SOS Barnbyar arbetar världen över för alla barns rätt att växa upp i trygghet.

RED har genom samarbete med organisationen Hand in Hand genomfört två projekt i Indien i byarna Alanda, Odisha och Piplya Khut, Madya Pradesh.

Byprojekten, ”Hjälp till självhjälp”, fokuserar på att skapa förutsättningar för bestående utveckling för byinvånarna med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Därtill görs stora insatser för byinvånarna inom områdena hälsa, skolgång, medborgarcenter, miljö och eliminering av barnarbete.

2013 startade RED sitt första samarbete tillsammans med Hand-in-Hand Sverige. 2014 åkte representanter från RED ner till Alanda i Indien, för att se hur byn utvecklats med hjälp av organisationen Hand in Hand. Efter att upplevt på plats vilken förändring Hand in Hands arbete har för den enskilda människan var det självklart att sponsra ytterligare ett bysamarbete. RED inledde i april 2016 sitt andra samarbete med Hand in Hand Sweden genom deras ”Village Upliftment Program”, denna gång i byn Piplya Khut i Madya Pradesh, Indien. Projekten genomförs under två års tid.

Hand in Hand Sweden är en ideell organisation som arbetar med entreprenörskap som ett effektivt, långsiktigt och hållbart sätt att bekämpa fattigdom.

Rico Estate Development AB
Evenemangsgatan 17
169 79 Solna
es.etatseocir@ofni
Hem

© 2023 All rights reserved.