majabrand_bolivia_21
2017-08-14

SOS Barnbyar

Vi är stolta över att berätta att vi inlett ett samarbete med SOS Barnbyar! Som Partnerföretag stödjer vi byggnationen av ett familjehus i Distrikt 12 i Santa Cruz, det fattigaste distriktet i Santa Cruz, i östra Bolivia.

SOS Barnbyar är en världsomspännande barnrättsorganisation som verkar i 135 länder. Organisationen är en av världens största aktörer inom social omvårdnad av barn och gör skillnad genom långsiktiga och heltäckande insatser. SOS Barnbyar arbetar för att barn ska ha rätt till ett kärleksfullt hem och möjligheter att växa upp till starka, självständiga vuxna. Det finns i dag 220 miljoner barn i världen som förlorat eller riskerar förlora sina föräldrars omsorg. Vår vision är att inget barn ska behöva växa upp ensamt.


7.12.1.2 dragon_slider1
2017-07-15

Willys förlänger och en ny aktör har kontrakterats i Ingelsta, Norrköping

RED har på uppdrag av Standard Life Investment förlängt hyresavtalet med matvarukedjan Willys. Willys kommer i samband med förlängningen att omdisponera sina ytor och en ombyggnation av butiken kommer att starta under hösten. RED har även kontrakterat en ny aktör som kommer att bidra till att förstärka handelsplatsen och skapa ytterligare flöde och trafik till handelsplatsen.


Screen Shot 2017-08-14 at 19.05.12
2017-06-29

Nystart för Stora Bernstorp – rivning och nybygge

Media Markt rivs och ny stor Bauhausanläggning om 17 000 kvm uppförs. RED (Rico Estate Development) planerar tillsammans med en institutionell investerare för en ordentlig remake av Stora Bernstorp i Arlöv strax norr om Malmö.

RED har ytterligare planer för att göra handelsområdet mer attraktivt. I dessa ingår en expansion av området med bland annat flera satsningar med livs, möbler samt restaurang.


image1
2017-01-26

XXL & Toy´s till LÄNNA MARKET

RED arbetar som kommersiell utvecklare på uppdrag av Standard Life Investment med att hitta en ny kommersiell sammansättning för handelsområdet i syfte att öka attraktiviteten till området med nya varumärken som skapar mer trafik. Etapp I inleds till årsskiftet med en komplett omdaning avseende Media Markt- och Citygrosshuset. Huset kommer att sammansättas av City Gross, XXL, Toy’s R US och Media Markt.

Arbetet med att fortsatt utveckla området kommer att fortskrida och innefattar ett omfattande profileringsarbete samt långt gångna dialoger med fler starka retailers.


Hand in Hand
2017-01-20

RED fortsätter sitt samarbete med Hand-in-Hand

RED inledde i april 2016 sitt andra samarbete med Hand in Hand Sweden genom deras Village Upliftment Programme, denna gång i byn Piplya Khut i Madya Pradesh, Indien. Projektet, ”Hjälp till självhjälp”, fokuserar på att skapa förutsättningar för bestående utveckling för byinvånarna med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Därtill görs stora insatser för byinvånarna inom områdena hälsa, medborgarcenter, miljö samt skolgång och eliminering av barnarbete.

Utvecklingsrapport från programmet:
6-månaders utvecklingsrapport


Trademax
2016-04-12

Trademax öppnar I Sundsvall

RED har på uppdrag av Aviva Investors kontrakterat ca 1 240 kvadratmeter till Trademax avseende Aviva Investors fastighet på Birsta Handelsplats i Sundsvall. Trademax beräknas öppna under våren 2016.


Citygross2

City Gross öppnar ny butik I Värmdö Marknad

RED har på uppdrag av Genesta Property Nordic förmedlat en uthyrning om ca 5 450 kvadratmeter till City Gross i Värmdö Marknad. Ombyggnationen av lokalen kommer att genomföras för att anpassas till City Gross koncept. City Gross kommer att förstärka handelsområdet Värmdö Marknad med sitt väletablerade varumärke. Öppningen för City Gross beräknas till hösten 2016.


Sportson - aktuellt

Sportson till Birsta Handelsplats

RED har på uppdrag av Aviva Investors kontrakterat ca 440 kvadratmeter med Sportson avseende Aviva Investors fastighet på Birsta Handelsplats i Sundsvall. Sportson tar över en vakant lokal och kommer att bidra till att främja handelsområdet Birsta. Sportson beräknas öppna under våren 2016.


sova2

SOVA öppnar nytt koncept i tidigare Skopunkten’s/Din sko’s lokal i Kungens Kurva

RED har på uppdrag av Standard Life Investments förmedlat en uthyrning om ca 1 000 kvadratmeter till SOVA i Kungens Kurva. SOVA tar över lokalen som tidigare utgjorde Skopunkten/Din sko. Ombyggnation av lokalen kommer att genomföras för att anpassas till SOVA:s nya outletkoncept.


EM

EM omlokaliserar till Tornby Handelsplats, Linköping

RED har på uppdrag av Aberdeen Asset Management hyrt ut ca 2 600 kvadratmeter till EM i Tornby, Linköping. Öppning beräknas ske till våren 2016. EM omlokaliserar sin nuvarande butik och kommer bidra till att stärka Tornby handelsplats.


Valbo köpstad

RED stärker Valbo Köpstad med tre marknadsledande hyresgäster

RED stärker handelsområdet Valbo Köpstad genom att kontraktera Elgiganten, Toys ”R” Us och SOVA till att öppna nya butiker i anslutning till XXL:s befintliga butik. Byggnationen av en ny etapp om ca 5 500 kvadratmeter kommer att slutföras under 2016. Planerad öppning för butikerna beräknas ske etappvis från hösten 2016 till våren 2017. RED verkar som utvecklingspartner i samarbete med KF Fastigheter och Konsum Gävleborg för att utveckla handelsområdet Valbo Köpstad.


chilli1

Chilli förlänger I Västerås

RED har på uppdrag av Standard Life Investments förlängt Chillis nuvarande kontrakt i Erikslund handelsplats.


Stadium outlet

Stadium Outlet till Hälla handelsområde I Västerås

RED har på uppdrag av Vencom kontrakterat Stadium Outlet till att öppna en ny butik i Hälla, Västerås. Den nya butiken har en yta på ca 1 775 kvadratmeter och beräknas öppna under våren 2015.


Kronans droghandel 2

Kronans Droghandel förlänger I Västerås

RED har på uppdrag av Standard Life Investments förlängt hyresavtalet med Kronans Droghandel i Erikslund, Västerås.


Ljusexperten

Ljusexperten omlokaliserar i Västerås

RED har på uppdrag av Standard Life Investments omförhandlat och förlängt hyresavtalet med Ljusexperten. Ljusexperten omlokaliserar till en större lokal om ca 945 kvadratmeter på Erikslunds Handelsplats.


Flügger färg

Flügger Färg förlänger i Kungsbacka

RED har på uppdrag av Standard Life Investments förlängt hyresavtalet med Flügger Färg i Kungsbacka


VUE3193_3611_FS_komprimerad
2015-11-13

Ö & B samt internationell sport- och modekedja förstärker Norets Handelsplats i Mora

RED expanderar i Mora när Ö & B väljer att omlokaliserar sin nuvarande butik och en internationell sport- och modekedja etablerar sig på handelsplatsen.

Byggnationen av fastigheten har redan påbörjats och butikerna planerar för en gemensam öppning under hösten 2016.
RED har nu hyrt ut ca 11 300 m² till olika marknadsledande hyresgäster på Norets Handelsplats i Mora.


leos
2015-08-31

Leos Lekland till Stora Bernstorp, Burlöv

RED (Rico Estate Development AB) har på uppdrag av AXA Real Estate Investment Managers hyrt ut drygt 4 700 kvm till Leos Lekland i Stora Bernstorp, Burlöv. Öppning kommer att ske under slutet av 2015. Leos Lekland kommer att bidra med att stärka upp området i samband med den omstrukturering som sker på Stora Bernstorp Handelsplats.


xxl
2015-08-21

Ersboda handelsområde stärks med sportkedjan XXL

Första etableringen för XXL i Västerbotten

Den norska sportkedjan XXL gör sin första etablering i Västerbotten genom öppningen av XXL i handelsområdet Ersboda i Umeå. Fastigheten, som idag inrymmer hyresgästerna Willys och Jula, kommer att byggas ut med drygt 4000 kvadratmeter för att rymma XXL. Öppningen planeras bli under våren 2016.

Citycon och RED har sedan tidigare ett joint venture-samarbete för att utveckla handeln i fastigheten Länken 1 belägen i handelsområdet Ersboda utanför Umeå. Utvecklingen genomförs genom att de redan befintliga lokalerna byggs ihop till en sammanhängande huskropp där XXL kommer att ta plats i mitten. Byggnaderna har ett bra läge med stora fasader, goda skyltmöjligheter från Cementvägen samt utmärkta parkeringsytor framför butikerna.

Ersboda handelsområde är idag det största externa handelsområdet i Umeå utanför stadskärnan. Umeå är Sveriges största stad norr om Uppsala och har en tillväxt som överstiger genomsnittet för svenska städer.


Noret_Mora
2015-08-19

RED expanderar Handelsområdet Noret i Mora

RED utvecklade 2013 ett nytt handelsområde på Noret i Mora. Vid den tidpunkten uppfördes ca 8 000 kvm handelsyta för detaljhandelskedjorna, Jula, Rusta, Intersport, och Elgiganten.

Nu planeras en andra etapp om ca 3 600 kvm. Hyresgästerna för projektet är ännu inte officiella men RED har ingått avtal med ledande detaljhandelskedjor som väntas öppna under hösten 2016.


Sundsvall Birsta
2015-06-15

RED FYLLER PÅ MED NY AKTÖR I BIRSTA HANDELSOMRÅDE I SUNDSVALL

RED har på uppdrag av Media Markt hyrt ut närmare 1 500 m2 till en internationell Retail kedja som väntas öppna upp sin nya butik i höst. Hyresgästen flyttar i en ny lokal belägen mellan Media Markt och Mio och med ett utmärkt skyltläge mot E 4:an. Härigenom förtätas denna del av området med en aktör som väntas skapa ytterligare flöde och trafik till området. Området planeras att lyftas genom att byggnaden bl.a. ges en fasadlyftning , ny store front samt ny belysning. Öppning beräknas ske under hösten 2015.


Lager 157
2015-05-25

RED FYLLER PÅ MED LAGER 157 TILL KUNGENS KURVA

RED har på uppdrag av Standard Life Investments hyrt ut 2 000 m2 till Lager 157 i Kungens Kurva. Lager 157 flyttar in i det som tidigare utgjorde H&M intill Din Sko. Lager 157 fyller därmed den sista vakansen i detta område som under en längre tid stått tom. Området planeras att lyftas genom att byggnaden ges nya fasader, ny storefront samt ny belysning. Öppning beräknas ske under hösten 2015.


Varmdokopcentrum
2015-02-02

RED FÖRMEDLAR UTHYRNING TILL PICARD I VÄRMDÖ KÖPCENTRUM

RED har på uppdrag av Vencom Property Partners förmedlat en uthyrning på 258 m2 till Picard i Värmdö Köpcentrum. Picard är en välkänd fransk livsmedelskedja som erbjuder djupfrysta matvaror med hög kvalitet. Öppning beräknas ske under våren 2015.

”Det känns väldigt glädjande att få till den butiksmix vi har velat ha här i Värmdö Köpcentrum och som vi vet att vårt centrums kunder efterfrågat”, säger Thorsten Slytå, Vencom Property Partners.

Läs artikel från Värmdö Magasin här.


Mora öppning 2014-04-23 025
2015-01-23

HANDELSPLATSEN NORET, EN DEL AV MORAS TILLVÄXT OCH FRAMTIDSVISION!

På handelsplatsen Noret har RED bidragit med den senaste utvecklingen av handelsaktörer, RED fortsätter att arbeta för att utvecklingen av handelsplatsen skall fortgå. Tekniska förvaltningen i Mora ser mycket positivt på projektet;

”Genom utbyggnaden av Norets handelsområde kommer Mora att befästa sin ställning som handelscentrum i norra Dalarna. Till glädje inte bara för lokalbefolkningen, utan även för turister och förhoppningsvis också för grannkommunernas invånare.”

Läs mer om Noret och Moras framtidsambitioner här.


RED in Alanda

RED BESÖKER ALANDA!

RED har besökt byn Alanda i Indien. RED sponsrar sedan april 2013, via Hand-in-Hand Sverige ett ”Village Upliftment Programme” i byn Alanda. Programmet består utav fem stycken fokusområden:

– Eliminering av barnarbete, skolgång för samtliga barn
– Jobbskapande, via självhjälpsgrupper samt mikrolån för kvinnor
– Hälsa
– IT-kunskap
– Miljö

Nedan följer Utvecklingsrapporter från byn:
3-månaders utvecklingsrapport
6-månaders utvecklingsrapport
12-månaders utvecklingsrapport
18-månaders utvecklingsrapport

Foto 2014-11-10 03 30 10

 


Mio Södertälje
2015-01-15

MIO till Södertälje

RED har på uppdrag av Media Markt förmedlat en överlåtelse på ca 3 500 m2 till Mio på Vasa Handelsplats i Södertälje. Mio flyttar in i Media Markts tidigare lokal, Media Markt stängde sin butik i september 2014. Öppning beräknas ske under våren 2015.


Mora Noret
2014-12-17

Turismen får handeln i Mora att blomstra

”Samtidigt ska hela handelsområdet byggas ut ytterligare. Rico Estate Development håller på kommunens uppdrag på att utveckla ytterligare en etapp på cirka 8 000 kvadratmeter och med plats för ytterligare tre till fem hyresgäster.”
Se artikel från Market.


IMG_0436 1
2014-12-16

RED FLYTTAR CHILLI I KUNGENS KURVA TILL STANDARD LIFE INVESTMENTS

RED har på uppdrag av Standard Life Investments förmedlat en uthyrning på 2500 m2 till Chilli i Kungens Kurva. Chilli flyttar in i hela byggnaden, som tidigare var uthyrd till Stadium och H&M. Chillis etablering skapar en tydligare identitet för byggnaden och bättre exponering för Chilli till följd att fasaden får ett lyft med belysning och att byggnaden profileras som Chilli-huset i Kungens Kurva. Öppning beräknas ske i mars eller april år 2015. RED har även långt gångna diskussioner med andra aktörer som kommer kunna stärka upp området ytterligare.


logo_new_
2014-09-08

RED SIGNERAR NYTT UPPDRAGSAVTAL MED ABERDEEN

RED som nyligen etablerat Ballingslöv på Tornbys Handelsplats i Linköping för Aberdeen har på nytt fått förtroendet att arbeta med uthyrning av vakanta lokaler i Linköping.


1_selfhelpgroup
2014-09-05

RED PLANERAR RESA TILL INDIEN

RED planerar att besöka byn Alanda i delstaten Odisha, Indien. RED har sedan fyra år tillbaka sponsrat organisationen Hand in Hand. I april 2013 startade Hand-in-Hand ett tvåårigt projekt ”Hjälp till självhjälp” med syfte att skapa förutsättningar för bestående utveckling med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Arbetet sker för närvarande i södra Indien och expansionsplaner finns på fler delstater i Indien samt Sri Lanka. Hand in Hand India har som mål att skapa 10 miljoner jobb. Läs mer om Hand in Hand här.


cs-logo
2014-07-03

CORDEA SAVILLS AB VÄLJER RED SOM FASTIGHETSUTVECKLARE TILL DANDERYD

Cordea Savills AB signerar avtal med RED för uthyrning och utveckling av dess fastighet i Enebyängen Handelsplats, Danderyd.


2014-06-03

RED SIGNERAR UTHYRNINGSUPPDRAG I MARIEBERGS HANDELSOMRÅDE, ÖREBRO

RED har signerat ett nytt uthyrningsuppdrag gällande uthyrning av lokaler i en av Husman’s fastigheter, belägen i Mariebergs Handelsområde, Örebro.


Rico Estate Development AB
2014-04-29

JULA, RUSTA, INTERSPORT OCH ELGIGANTEN HAR ÖPPNAT I MORA NORET:S HANDELSOMRÅDE

RED har förstärkt Mora Noret:s handelsområde med ytterligare dryga 7 700 m² då byggnationen för etapp 1 nu står klar och kan därmed stolt informera om att Jula, Rusta, Intersport och Elgiganten har slagit upp portarna!


Gävle Valbo
2014-04-28

SAMARBETE AVSEENDE FORTSATT UTVECKLING AV VALBO KÖPSTAD I GÄVLE

RED (Rico Estate Development AB) och VVAB (Valbo Volymhandel AB, samägt mellan Coop Fastigheter och Konsum Gävleborg) har ingått ett samarbetsavtal avseende den fortsatta utvecklingen av den norra delen av handelsområdet Valbo Köpstad i Gävle. Handelsområdet omfattar närmare 30 000 m² nya handelsytor och väntas kunna utvecklas etappvis under de närmaste tre till fem åren. RED för just nu diskussioner med hyresgäster som tillsammans inrymmer drygt 20 000 m².

Läs hela artikeln här


ballingslov_logo_payoff
2014-04-02

RED HYR UT TILL BALLINGSLÖV I TORNBY, LINKÖPING

RED har på uppdrag av Aberdeen kontrakterat 729 kvm med Ballingslöv till Aberdeen’s fastighet i Tornby.


Flygfoto rondell
2014-03-04

CITYCON INGÅR I SAMARBETE MED RED OCH UTVECKLAR EXTERN HANDELSFASTIGHET I UMEÅ

RED har ingått ett joint venture med Citycon avseende fastigheten Länken 1 i Umeå, belägen på det externa handelsområdet Ersboda. Fastigheten inrymmer idag hyresgästerna Willys och Jula där avsikten är att utveckla fastigheten vidare med mer handel i syfte att komplettera med fler starka aktörer till området. RED investerar gemensamt med Citycon i fastigheten och kommer arbeta med att utveckla samt förvalta fastigheten framgent.

Kommentar Citycon: ”Vi är mycket nöjda över att ha inlett ett samarbete med RED för att kunna vidareutveckla denna fastighet. Citycon fokuserar främst på traditionella köpcentrum och detta samarbete innebär att vi får en partner som har stor erfarenhet av att utveckla externa volymhandelsfastigheter, ett segment som vi inte har fokuserat på.”